Schrijf je in!

De inschrijvingen openen op de eerste echte OWee-dag, maandag 14 augustus, en blijven open tot de laatste dag, donderdag 17 augustus om 13:00.

Heb jij inmiddels je keuze gemaakt en wil je dolgraag lid worden bij studenten-roeivereniging Proteus? Dat kan! Tijdens de OWee kan je je op meerdere momenten en plekken inschrijven. Zo zijn wij met een stand te vinden op de infomarkt, hier kan je inschrijven en gezellig met leden kletsen of meedoen aan de ergo-challenge. Ook kan je je bij ons op de vereniging inschrijven, overdag maar ook tijdens de feesten staan er leden voor je klaar om je te helpen met jouw inschrijving! Let op: hoe eerder je je inschrijft, hoe meer kans je hebt dat je ingeloot wordt! De ochtend na jouw inschrijving krijg je te horen of je bent ingeloot of niet. Mocht je niet ingeloot zijn, wordt je automatisch meegenomen in de loting van de volgende dag. Ben je wel ingeloot? Super leuk! Je wordt dan dezelfde dag verwacht op Proteus om je inschrijving te bevestigen. Heb je vragen over de loting? Mail naar de lotingscommissie ([email protected]) of app Julia (06-17674518).

Ben je ouderejaars student en inmiddels al een tijdje actief als student, maar mis je toch de gezelligheid en sportiviteit van een studentenvereniging? Of wil jij jezelf tot het maximale uitdagen op sportief gebied? Dan is Proteus ook voor jou! Kom vooral een keertje meeroeien in een acht, en pak een van onze OWee-feestje mee om te kijken of Proteus inderdaad wat voor jou is, en kom langs bij de inschrijfbalie! Wie weet zien we je komend jaar wel als lid terug!

Vragen? App Julia!

06-17674518

Kun je alleen roeien bij Proteus?
Het uitgangspunt van Proteus is de roeisport, maar daarnaast valt er nog veel meer te doen! Zo wordt er elke dinsdag en donderdag gegeten en geborreld en worden er regelmatig feesten georganiseerd. Ook heeft Proteus 53 commissies die bestaan uit leden van verschillende jaarlagen en ploegen. Deze commissies doen verschillende dingen, zoals het organiseren van wedstrijden en feesten, het fotograferen van activiteiten, programmeren van de website of de vereniging draaiende houden.
Heeft Proteus een ontgroening/KMT?
De InRoeiTijd bestaat bij ons uit een kamp van vier dagen waarin je je ploeg en je jaarlaag leert kennen, dit jaar van 23-26 augustus 2023. Hierna leer je in vijf weken roeien met je ploeg en leer je de vereniging en de leden beter kennen op de borrels!
Hoe word je lid?
Tijdens de OWee (13-17 augustus 2023) kun je je inschrijven. Aan het eind van elke dag zal er geloot worden wie er bij ons mag komen roeien, als je ingeloot bent zul je de volgende ochtend een bericht van ons ontvangen, waarin staat hoe jij je inschrijving definitief kan maken. Als je niet gelijk ingeloot wordt, doe je automatisch mee met de loting van de volgende dag. Hoe eerder je je dus inschrijft, hoe meer lotingen je mee kan doen en hoe groter dus de kans dat je ingeloot wordt.
Moet je al kunnen roeien voordat je bij Proteus komt?
Nee, je hoeft niet te kunnen roeien voor je lid wordt bij Proteus. Het merendeel van onze leden had geen of nauwelijks roeiervaring toen ze lid werden bij Proteus.
Hoe vaak train je bij Proteus?
Hoe vaak je traint, mag je bij Proteus zelf bepalen. In de InRoeiTijd zullen er per week 2 trainingen voor je ingepland worden. Na deze vijf weken kun je ervoor kiezen om selectie te lopen en te gaan wedstrijdroeien, waarbij het aantal trainingen per week rustig wordt opgebouwd, om uiteindelijk bijna dagelijks te trainen en topfit te worden. Als competitieroeier plan je al je trainingen zelf in, hoe vaak er per week geroeid wordt, kan je dan ook helemaal zelf bepalen. Je kan er dus voor kiezen om 5x per week te trainen, maar als jij liever maar 2x per week in de boot zit, is dat ook helemaal prima!
Hoe combineer je je studie met roeien?
Je komt natuurlijk naar Delft voor je studie, dus vooral in het eerstejaar is het heel belangrijk dat je je Bindend Studie Advies (BSA) haalt en genoeg tijd in je studie kan steken. De trainingen kunnen je helpen bij het vinden van een ritme, waardoor het indelen van je zelfstudie ook beter gaat. Roeiers kunnen hierdoor goed een balans vinden tussen studeren, sporten en vrije tijd. Daarnaast is er met ruim 900 active leden altijd wel iemand die dezelfde studie doet en je dus kunnen helpen met je vakken en studeren veel Proteërs vaak samen. Voor meer vragen over het studeren binnen proteus, kijk even op die studie pagina op de website!
Wat doe je bij Proteus als je al roeiervaring hebt?
Je kan bij je inschrijving aangeven hoeveel roeiervaring je hebt en wat je ambities zijn. Er is een speciale commissie die dan contact met je opneemt om samen met jou te kijken naar welke opties binnen de vereniging het best bij jou passen! Als je hier vragen over hebt, kan je mailen naar [email protected]
Gekke woorden/woordenboek
Zoals je zal merken, worden er in Delft veel afkortingen gebruikt. Daarnaast hebben studenten onderling nog wel eens hun eigen vocabulair. Daarom hebben we alvast een klein woordenboekje gemaakt om jullie op weg te helpen.

EJD, EJLD, EJL, EJZ: Afkorting voor een EersteJaars Dames, Lichte Dames, Licht en Zwaar. Dit zijn de namen voor de eerstejaars wedstrijdroeiers.
‘Vo: Bravo, een uitspraak die aanduidt dat de spreker iets mooi vindt.
BoWa: Botenwagen, essentieel om roeiboten van A naar B te verplaatsen voor wedstrijden, trainingskampen of de toertocht.
C4+: Een brede boot voor 4 roeiers en een stuur, ideaal om je eerste roeihalen in te maken.
Compo: Competitieroeier
De Beuk: Het verenigingsgebouw van Proteus.
Fellow: De Fellowship, een gebouw op de campus vlakbij Proteus waar veel leden samen of individueel studeren.
Inschrijven: Nu doen!
Meter: Naast een gebruikelijke lengtemaat ook de benaming voor 9 biertjes
Paal: Roeispaan
PEIK ‘23: Proteus-Eretes Inroei Kommissie 2023, de leukste commissie van Proteus.
Unit: Eenheid, nooit vergeten op je tentamen OF Benaming voor een mooi voorwerp.
Wedstro: Wedstrijdroeier.